tisdag 9 juni 2009

Att hålla utkik efter...

Vissa som börjar med den här dieten tar bort allt som har tillsatser... Det klarar inte jag, personligen så älskar jag soja så den får bli kvar för tillfället. Vissa plockar även bort havren, men den lämnar jag kvar ett tag till. jag gillar heller inte rismjölken och havremjölken var inte helt i min smak men jag hittade ett annat märke: TofuLine... Den "mjölken" var jättegod. De har även en toppen-choklad-glass ;)

Jag fick en kommentar av Zusi Q om att det kanske skulle vara dyrt att köpa enbart tillsats-fritt men i det långa loppet så blir det inte någon märkbar skillnad. Det är just i början när man ska försöka byta ut allt som det kan kännas i plånboken men tar man det sakta så märks det knappt... och man tjänar tom några kronor på vissa saker, som tex våtservetterna och allt godis man skippar. ;)

Här är några produkter att hålla utkik efter:
Kryddorna man använder ska vara rena och jästfria, tyvär så innehåller de flesta "blandkryddorna" jäst... Här har ni ett tips på en jättegod Kött & Grill krydda.

Lycka till :)
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Jag tänkte "kopiera" din grillkrydda men när jag har studerat Santa Marias kryddburkar (gällande de kryddor du rekommenderade) så märkte jag att de inte har någon innehållsförteckning. Hur kan man vara säker på att dessa kryddor inte innehåller ngt som man inte vill att de skall innehålla? Såg även på deras hemsida att de har nya kryddor som enligt marknadsföringen skall vara organiska. Men hur kan vara säker på att inga tillsatser finns i kryddorna? Har du hört dig för med dem?

Mvh
Helena

Firestarter sa...

Hej helena, jag ber så hemskt mycket om ursäkt för det sena sena svaret... på refill-påsarna hittar du innehållsförteckningen

Anonym sa...

De kryddor från ex santamaria som är renakryddor, tex curry, innehåller endast curry. Om det skulle vara tillsatser i dem är SM skyldiga att skriva ut det enligt lag så de är "rena" :)