tisdag 9 juni 2009

Köttbullar

Glutenfria och kaseinfria

Självklart kan man följa sitt gamla recept, om man har något, och byta ut ströbröd mot majs-ströbröd osv ... Men här kommer ett ströbröds-fritt recept jag fastnade för:


ca 1 kg nötfärs, el blandfärs
½ röd paprika
½ grön paprika
½ gul paprika
½ stor gul lök
1 tsk egg-replacement (No Egg från Orgran)
1 krm ingefära eller 1 tsk färsk riven ingerfära
kokosmjölk
2 nävar casewnötter, osaltade.
svartpeppar, efter smak
Kött & grill krydda (använd gärna en egen tillverkad, den färdiga innehåller jäst)

Mixa casewnötterna till ett pulver
Mixa lök och paprika till en smet
Blanda i köttfärsen och tillsätt en skvätt kokosmjölk, creamy.

Rulla och stek i mjölkfritt margarin eller olja... (Jag stekte även med lite soja men det rekommenderas inte till denna diet.)

Sedan kan man koka dem en stund för att försäkra sig om att de är klara och dessutom så är det skonsammare för magen om man inte steker så hårt utan bara så de får färg och sedan kokar lite.

I stekpannan hällde jag på lite kokosmjölk, kanske en dl och vispade ner 1 msk glutenfri mjölmix. Kryddade rikligt med svartpeppar och Kött & Grill kryddan... spädde med toufulines mjölkfria mjölk... Super god, stark, sås :)

Servera med glutenfri pasta och strö över lite hackad persilja.

Lycka till ;)
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

sussi sa...

Key =) Älskar nötter, det där skulle jag kunna testa på killen.

Ha det bra!